Language:
Home / Blog / 12.10.2017.

Ko danas diktira postulate lepote?
"Preurađeni" izgled, mora li baš tako?

Da li su devojke sa društvenih mreža uglavnom postavljajući svoje ''filter fotografije'' postavile nove postulate lepote i postale uzori današnjem mladom svetu?

Da li je statistika u broju pratilaca i lajkova zaista postala toliko važna?

Da li je ulaganje u lepotu podsticajno i opravdano? Kako pronaći balans?

Ko je "kriv" što našim gradom šetaju "preurađjena" (overdone) lica? Da li je strah od hijaluronskih filera i botoxa opravdana?

Zašto je važno da percepcija lepote ide u pravcu očuvanja prirodnog izgleda uz isticanje odmornog, svežijeg samim tim i mlađeg izgleda?

Veliki sam protivnik uniformnog pristupa čije je finale da sve žene liče jedna na drugu. Upravo nemanje mere, pristup da su hijaluron i botox rešenje za sve probleme sve više izaziva strah kod žena čije su želje opravdane i normalne.

Moji pregledi sve češće počinju objašnjenjem od strane pacijenta da ne žele da se pridruže sada već vojsci žena koje izgledaju veštački. Jednostavno mi kažu "ne želim da postanem jedna od njih".

Zato, pronađite doktora koji će razumeti vaše želje i uz minimalnu korekciju samo nadoknaditi ono što ste izgubili ili ono što postaje lošije , a ne nikako od vas napraviti lutku. Vreme za početak tretmana nema limit posebno jer današnja estetska medicina pruzža mnogo toga u kontekstu prevencije.