Language:
Estetske procedure i tehnologije / Novi tretmani / 3D mezoniti, Podmlađivanje mezonitima, Mezolifting

3D mezoniti, Podmlađivanje mezonitima, Mezolifting

Reč je o inovativnoj tehnici zatezanja,podizanja i podmlađivanja kože i potkožnog tkiva koja se može primeniti na svim delovima lica i vrata ,kao i na ostalim delovima tela.

Šta su mezoniti?

Reč je o specijalno dizajniranim, biorazgradivim, hipoalergijskim nitima koje se u kožu postavljaju na različitoj dubini i pravcima dajući joj tako potporu u vidu „armaturne mreže“.

Od čega je napravljena mezonit?

3D mezoniti ili PDO niti napravljene su od polidioksanona koji se u hirurgiji koriste duže od 15 godina.

Mezoniti ,tj.hirurski konci mogu biti različite dužine , debljine i oblika (ravni i spiralni).To ih čini pogodnim za primenu u različitim delovima lica, vrata i tela.

Kako izgleda procedura?

Mezolifting je ambulantna procedura i radi se u lokalnoj anesteziji ( anestetik krema). Procedura traje 30-ak minuta i sastoji se iz sledećeg: niti se u kožu ubacuju uz pomoć mekane i savitljive igle koja se nakon plasiranja niti iz kože izvuče bez ikakvih tragova. U proseku se za jedan tretman plasira od 20 -50 niti ,dok se kod veće opuštenosti kože može plasirati i do 100 niti.

Koji je cilj postavljanja mezoniti?

Postavljanje mezoniti u kožu pokreće niz regenerativnih i reparativnih mehanizama. Prvenstveno dolazi do stimulacije proizvodnje novih kolagenih i elastičnih vlakana, formiranja nove kapilarne mreže i boljeg dotoka kiseonika i hranljivih materija do kože. Vizuelno, plasiranje mezoniti rezultira zatezanjem i podizanjem opuštenih struktura lica i vrata, kao i poboljšanja kvaliteta same kože što sve ukupno rezultira svežijim i mlađim izgledom.

Koji je efekat mezoliftinga?

  • zatezanje
  • podizanje
  • poboljsanje kvalieta kože
  • efekat popunjavanja

Koliko traje postignuti rezultat?

Rezultat zatezanja i podizanja lica vidljiv je odmah isključivo zbog plasiranja većeg broja niti u kožu, tj.velikog broja uboda. Realni rezultati vidljivi su tek za četiri do 6 nedelja kada počinje stimulisana produkcija kolagena.

Niti se razgrađuju nakon 6 do 9 meseci ostavljajući za sobom novostvoreni kolagen čime se efekat liftinga produžava.

Ko su pravi kandidati za mezoniti?

Prvenstveno oni koji su strpljivi i žele da sačekaju nekoliko nedelja da bi videli realan rezultat. Mezoniti su odlična prevencija i treba ih plasirati kod onih kod kojih postoje blagi znaci starenja ,blago naglašene bore i opuštenost kože.

Ukoliko je opustenost kože jače naglašena onda svakako treba primeniti prave lifting niti (silhouette soft ili Happy lift ).

Propratni fenomeni i nega nakon tretmana?

Pojava modrica je moguća kao i blagi otok. Sve je to prolaznog karaktera i prolazi u okviru nekoliko dana.

Većina pacijenata se istog dana vraca svakodnevnim aktivnostima. Nega u smislu pranja i mazanja lica je uobičajena. Ova procedura se može kombinovati sa drugim estetskim procedurama nakon 30-e godine života.

Iskustvo?

Moram naglasiti da su mezoniti potekle iz Koreje i u azijatskom svetu su jako popularne. Kao dermatolog sa dugogodisnjim iskustvom u podmlađivanju moram skrenuti pažnju da je potpuno drugačije tretirati kožu ovih naroda i nas, kao i da treba biti realan u spoznaji i očekivanju rezultata.