Language:
Estetski problemi / Celulit

Celulit

Celulit nije samo estetski problem. Predstavlja skup degenerativnih promena u potkožnom masnom tkivu (hipodermu).

Nastaje kao posledica slabljenja vezivnog tkiva koje postepeno gubi ulogu podupirača masnih ćelija koje bujaju, njihov volumen se povećava, kapilarna mreža slabi. Na kraju dolazi do smanjene sinteze kolagena i elastina što za posledicu ima istanjivanje derma. Masne ćelije iz dubljih struktura probijaju se u derm i oko njih se formiraju tvrde, fibrozne mreže, stvarajući na koži uočljiv fenomen „pomorandžine kore“. Vremenom se stanje pogoršava, širi, te ne prolazi samo. Što je izraženiji i dugotrajniji to su sve veće degenerativno – upalne promene, pa je potrebno sve više vremena kako bi se nastali problem rešio.

Nastaje pod uticajem više faktora: genetika, dejstvo hormona, nedovoljan unos vode, nepravilna ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti. Češće pogađa žene, ali ni muškarci nisu pošteđeni.

Najćešće se javlja na butinama, zadnjici, rukama i listovima.

Na žalost, zbog kompleksnosti samog problema, ne postoji idealan tretman celulita već je neophodna kombinacija više tretmana. Pomenute metode ne isključuju jedna drugu, već naprotiv, njihovom kombinacijom postižu se idealni rezultati. Tako da slobodno možemo reći da smo „pobedili“ celulit pa on ne mora više biti Vaša noćna mora.

Preporučene procedure:

Aplikovanje medicinskog kiseonika i mezoterapija daju odlične rezultate već nakon nekoliko tretmana.