Language:
Estetski problemi /Podmlađivanje lica / Fine linije i bore

Fine linije i bore

Koža je živa. Ona ima svoj proces rasta, razvoja i starenja. Vremenom, tragovi oštećenja kože različitim štetnim faktorima okoline se nagomilavaju (UV zračenje, pušenje, loše životne navike…). Međutim, čak i život po svim zdravstvenim standardima dovešće do starenja kože, jer je to prosto prirodan tok. Vremenom, u koži dolazi do smanjenja količine kolagenih i elastičnih vlakana koji joj daju gipkost i jedrinu kao i do smanjenja količine hijaluronske kiseline, koja učestvuje u njihovoj sintezi.

Posledično dolazi do stvaranja sitnih i finih linija i bora po čitavoj površini kože lica, što se naročito naglašava pri mimičnim pokretima (osmeh) kada se prosto pojavljuje fini “plise” od ovih bora, posebno na obrazima i oko očiju. Koža postaje neravna, slaba, suva i vidno umorna.

Cilj tretmana je hidratacija dubljih slojeva kože kako bi joj vratili jedrinu, elastičnost, živost a posledično ublažili bore a licu vratili prirodan mladalački izgled.

To se postiže primenom HIJALURONSKE KISELINE koja se aplikuje specifičnom tehnikom kako bi zahvaljujući svom svojstvu da vezuje vodu – dubinski hidrirala kožu, povećala volumen tkiva i vratila koži njene prirodne funkcije i izgled.