Language:
Estetske procedure i tehnologije / Lice / Happy lift

Happy lift niti Unikatne, biorazgradive niti za lifting lica

HAPPY LIFT je procedura neinvazivnog lifting obrva, donjeg dela lica i vrata koja se radi “bodljikavim” resorptivnim nitima, koje daju trenutne i neposredno vidljive rezultete.

Šta su happy lift niti?

Reč je o unikatno patentiranim, biorazgradivim nitima, jedinstvenim po svojoj strukturi, sa kosim zarezima (nežnim “bodljama” ), postavljenim pod oštrim uglom, koji se prilikom postavljanja u tkivu otvaraju kao riblja kost. Upravo zahvaljujući ovom fenomenu, niti ostaju i povlače kožu u željenom smeru. Jednostavno rečeno, ovi fini zarezi ne dozvoljavaju da koža sklizne nazad.

Fini zarezi (“bodlje”) imaju I drugu ulogu. Plasirane u potkožno tkivo intenzivno podstiču stvaranje fibroblasta čime se formiraju nova kolagena vlakna koja jačaju strukturu kože I održavaju njen tonus.

Kome je namenjen happy lift?

Happy lift je namenjen svima onima kojima je koža opuštena. Svima onima koji žele da reoblikuju lice a ne žele operaciju. Starosna granica ne postoji.

Idealan kandidat je osoba kod koje dolazi do spuštanja lica, gubljenja kontura lica, razvoja masnih jastučića u području donje vilice, spuštenih uglova usana, jako naglašenih nazolabijalnih bora i podočnjaka, naročito onih koji se produbljuju “spuštanjem” lica.

Kako izgleda procedura?

Happy lift je ambulantna procedura i radi se u lokalnoj anesteziji. Postupak traje 30 minuta. Niti se u kožu postavljaju specijalnim tupim kanilama. Postavljaju se u subdermalni sloj kože i potezanjem u pravom pravcu koža se podiže. Jako je važna procena pravca postavljanja niti.

Od čega su napravljene happy lift niti?

Niti su napravljene od polilaktične kiseline koja se decenijama koristi u medicini u razne svrhe od operacije srca do ugradnje proteza. To je nealergena supstanca i razgrađuje se prirodno u koži tokom 12 do 15 meseci. Dejstvo tretmana tada ne prestaje, jer se koža ne vraća u prvobitno stanje zahvaljujući novo nastalom kolagenu.Gde se sve primenjuje happy lift?

  • za podizanje obraza, naročito kada masni jastučići “vise” preko donje vilice
  • za podizanje obrva i spuštenih kapaka
  • za korekciju opuštene kože na vratu

Koji su efekti happy lifta?

Rezultat u smislu podizanja i zatezanja lica, je vidljiv odmah. Svežiji izgled i podmlađena forma su primetni odmah nakon urađenog HAPPY LIFT tretmana.

Pravilnim postavljanjem niti i povlačenjem kože u željenom pravcu lice dobija nežniji, mlađi i zategnutiji izgled.

Zahvaljujući novom kolagenu, snažno indukovanom finim zarezima postavljenim uz nit, pun efekat se vidi nakon 6 nedelja. Rezultat se zadržava i nakon resorbovanja niti, koje se dešava posle 12 do 15 meseci od plasiranja i time efekat ovakvog načina zatezanja lica može trajati do tri godine.

Kakav je rezultat?

Rezultat mehaničkog zatezanja kože vidi se neposredno nakon plasiranja niti. Regeneracija tkiva stvaranjem novog kolagena primetna je nakon dva meseca i poboljšava se narednih četiri do 6 meseci upotpunjujući instant lifting efekat poboljšanjem kvaliteta kože. Kako vreme odmiče lice sve više dobija na svežini , u celini izgleda odmorno uz evidentan lifting efekat.

Bitno je naglasiti da ova procedura ne stvara zavisnost , da se može ponoviti i da tretirana regija kada se niti resorbuju ne može izgledati lošije nego pre tretmana.Da li su ove niti bezbedne?

HAPPY LIFT niti poseduju sertifikat Evropske unije koji garantuje kvalitet, bezbednost i sterilnost.

Registrovane su u 90 zemalja širom sveta.

Koja je razlika između silhouette i happy lift niti?

I jedne i druge niti se koriste za mehanički lifting sa trenutnim efektom zatezanja i podizanja lica.

Spektar indikacija tj. regija koje se tretiraju prilično je sličan, no u praksi su se HAPPY LIFT NITI pokazale kao znatno moćnje.

Potezanje kože ovim nazubljenim nitima je mnogo moćnije i finije. Posebno kada govorimo o većem povlačenju kože, kožni nabor koji odražava višak kože je mnogo manje naglašen nego posle primene silhouette soft niti.

Produkcija novih kolagenih vlakana je znatno intenzivnija jer su dužinom cele niti postavljeni fini zarezi dok su kod Silhouette soft niti, proširenja tj. zvončići prisutni samo na jednom delu niti.

Efekat trajanja HAPPY LIFT niti je znatno duži.

Koja je razlika između happy lift i mezoniti?

Mezoniti su tanje u odnosu na happy lift, debljine su uglavnom oko 0,1 mm. Happy lift niti su debljine oko 0.3 mm i za razliku od mezoniti koje se plasiraju površnije, happy lift niti se postavljaju dublje, u subdermalno tkivo.

Mezoniti izazivaju blagu reakciju tkiva, dok happy lift niti snažno indukuju produkciju kolagena.

Mezoniti popravljaju tonus kože, koja je manje opuštena, jedra i podmlađena.

Happy lift niti snažno, mehanički zatežu kožu uz trenutni rezultat.

Propratni fenomeni nakon procedure:

  • modrice koje prolaze posle nekoliko dana
  • lagani otok
  • flasteri koji ponekad moraju stajati 48 do 72 sata

SAVET: Preporučuje se spavanje na leđima, ne savetuje se masaža lica u narednih 30 dana kao ni veći fizički napor.

Kontraindikacije zaprimenu ovih niti su:

  • trudnoća
  • izrazita spuštenost lica sa nerealnim očekivanjima
  • osobe na antikoagulantnoj terapiji