Language:
Estetske procedure i tehnologije / Lice / Hemijski piling lica i tela

Hemijski piling lica i tela

Hemijski pilinzi koriste se od davnina. Poznato je da su se žene drevnog Egipta, a posebno Kleopatra, kupale u mleku i trljale svoju kožu fermentisanim ljuspicama voća kako bi njihova koža bila mekša, svežija, jednom rečju lepša.

To su bili prvi temelji hemijskog pilinga čije su vrste i formule danas toliko unapređene da odsustva iz svakodnevnog života nema ili je ono svedeno na minimum, u koliko govorimo o srednje dubokom i dubokom hemijskom pilingu.Zašto odabrati hemijski piling?

Možemo slobodno reći da skoro nijedna procedura na tako prirodan i temeljan način ne regeneriše kožu kao hemijski piling. U zavisnosti od toga koje se koncentracije kiselina koriste, zavisi i očekivani rezultat.

Danas se najčešće koriste pilinzi na bazi alfa i beta hidroksi kiselina (površni piling) i pilinzi srednje dubine koji se baziraju na trihlorsirćetnoj kiselini (TCA peel).

Hemijski piling se koristi kako bi se, prvenstveno, poboljšao kvalitet kože i njena tekstura.

Ten postaje prozračniji, svetliji, ujednačeniji.

Koža u celini izgleda svežije, blistavije, zdravije.

Da biste izgledali mlađe nije dovoljno samo izbrisati bore i poboljšati konture lica (botox i hijaluronska kiselina). Putem hemijskog pilinga vraćate koži mladost u pravom smislu te reči.

Šta se postiže hemijskim pilingom?

Kako funkcioniše hemijski piling?

Hemijskim pilingom uklanja se površni sloj kože, čime se mladoj, novoj koži obezbeđuje izlazak na površinu. Ovim procesom regeneracije, koža bitno dobija na kvalitetu

Pored promene u teksturi u smislu da koža postaje mekanija, baršunastija i prozračnija povećava se i penetracija preparata u kožu, a samim tim povećava se stepen njene hidratacije

Upravo ovaj momenat je dokaz da čak i najskuplje kreme ne moraju biti adekvatne jer je nivo njihovog prodiranja onemogućen zadebljalim površnim slojem.

Zato se hemijski piling preporučuje svim tipovima kože.Neophodan je kao uvodna procedura u sve ostale procedure, naročito kada je reč o podmlađivanju.

Koliko traje tretman i da li je bolan?

Priprema i samo nanošenje kiselina traje 10 minuta. U okviru nekih pilinga moguće je raditi i komedoekspresiju (izbacivanje mitisera) te je vreme trajanja procedure 30-ak minuta.

Maratonski kozmetički tretmani zaista su prošlost.

Obično se rade jednom mesečno, u seriji od 2 do 3 tretmana.

Ova procedura nije bolna, praćena je isključivo osećajem peckanja koje traje jako kratko.

Da li su rezultati trajni?

Ukoliko poštujete pravila nege nakon pilinga, rezultati su vrlo dugoročni.

Prvi rezultati vidljivi su već posle prve procedure i ne mogu se porediti ni sa jednim kozmetičkim tretmanom upravo zbog brzine postizanja i dužine trajanja rezultata.

Da li je procedura bezbedna i da li je potreban oporavak?

U svetu, hemijske pilinge izvode uglavnom dermatolozi i estetski hirurzi koji su za obavljanje ove procedure posebno edukovani. Zaista je potrebno da poznajete potrebe kože kako biste napravili dobar odabir pilinga, a samim tim imali i zadovoljnog pacijenta.

U pojedinim slučajevima koža se za hemijski piling mora pripremiti, kao što je i neophodno pridržavati se određenih pravila nege nakon pilinga kako bi rezulatat trajao što duže.

Pre nego što se odlučite, razmislite kome poveravate svoje lice i telo. Prepustite se nekom ko ima iskustva u izvođenju hemijskih pilinga i nekome ko odlično poznaje kožu. Samo u tom slučaju ste krajnje bezbedni.

Oporavak isključivo zavisi od vrste hemijskog pilinga. Za većinu oporavak nije potreban, vraćate se momentalno svojim svakodnevnim aktivnostima. Ukoliko je reč o pilingu TCA (trihlorsirćetnom kiselinom) potrebno je naprviti plan i odvojitii 48 h za sitno perutanje kože (recimo vikend).

Većina pilinga se radi tokom cele godine uz adekvatnu fotoprotekciju.

Kako odabrati pravi piling?

Izbor pilinga je potpuno prilagođen tipu kože i postojećem stanju.Mi u ordinaciji „LaDerma“ ne favorizujemo nijedan brend.Smatramo da je kombinacija različitih vrsta kiselina čak i u okviru jedne procedure neophodna za postizanje zaista dobrih i brzo vidljivih rezultata.

Hemijski piling je moguce primeniti na lice, vrat, dekolte, leđa, ruke, šake …

hemijski piling
 • REFRESH PEEL intenzivan piling kojim se koža za jako kratko vreme oslobađa površnog sloja. Koža postaje glatka i mekana. Ovaj hemijski piling smiruje sve zapaljenske procese na koži …
  Idealan je u tretmanu grube, perutave kože kod seboroičnog dermatitisa (gruba, hrapava i perutava koža), pilarne keratoze (guščije kože) koja se javlja najčešće na nadlakticama, tretmanu akni na dekolteu i leđima, kao i svim oblicima folliculitisa (sitnih pustula „gnojnica“ na mestu izlaska dlake) nastalih nakon brijanja, depilacije …
  Idealan po povratku sa mora, planine… jer poznato je da sunce zadebljava kožu.

  • namenjen suvoj i umornoj koži. Poboljšava tonus, celu kožu čini prozračnijom i blistavijom.
  • namenjen je svim tipovima kože. Neophodan je kao dubinski “refresh“ u svako doba godine. Blistavost, zategnutost, bitno nežnija i mekanija koža brzo su vidljive nakon ovog pilinga. Za samo nekoliko minuta bićete spremni za velike i važne događaje (promocije, nastupe, venčanja…).
 • BRASILIEN PEEL svojom specifičnom formulom vrlo brzo rešava problem seboregulacije, proširenih pora, pomaže u terapiji akni, izbeljivanju hiperpigmentacija.
  Regeneriše kožu oštećenu suncem. Briše sitne bore. Koristi se u tretmanu plićih ožiljaka.

  • “lunch peel“ asocira na vrlo kratko vreme izvođenja pomenutog pilinga.
   Potpuno blagi rastvor specijalno adaptirane TCA nanosi se na kožu jako kratko. Bez intenzivnog perutanja koža dobija na sjaju, mekšoj i baršunastijoj teksturi.
 • ACNE STOP PEEL nezaobilazan u terapijskoj proceduri lečenja akni. Aplikuje se na lice, dekolte, leđa. Ovim pilingom period lečenja tj. nanošenja lokalnih preparata (retinola, benzoil peroxida …) skraćuje se za doslovno 6 meseci, a u određenim formama obezbeđuje uslove da nanošenje ovih „agresivnih“ preparata nije ni potrebno.Vrlo brzo se uspostavlja seboregulacija (koža se manje masti), smanjuje se obim pora, a produkcija komedona (mitisera) svodi na minimum.
 • TOUCH PEEL idealan za kožu oštećenu suncem i procesom starenja. Utiče na eliminaciju sitnih bora i u lečenju hiperpigmentacija (fleka).
 • START UP PEEL nezaobilazan kao uvod u bilo koju anti ageing proceduru kao i neophodan uvod u druge hemijske pilinge. Koža postaje meka, glatka, sjajna… Odličan je kao priprema za izlaganje kože suncu (more, planina…)
 • TCA CLASSIC PEEL podrazumeva primenu TCA jacine od 20-35%. Indikacije za primenu ovakve vrste pilinga jesu jače naglašene bore (posebno pušačke bore oko usana), hiperpigmentacije nastale starenjem kože i kao posledica oštećenja suncem, ožiljci od akni …
 • REJUVENATION PEEL – kao što i samo ime kaže, ovaj piling bitno utiče na rejuvenaciju, tj. obnavljanje kože. Samim tim indikovan je za sve tipove kože. Kod normalne kože obezbeđuje idealne uslove za pravilnu negu i hidrataciju, kao i prevenciju procesa starenja. Kod onih sa suvom kožom, čak i kod atopičara (jako osetljiva koža) ovaj piling dovodi do povećanja stepena hidratacije.
  Kod umorne i pušačke kože ovim pilingom se već posle jedne procedure koži vraća sjaj i blistavost
 • LIGHTENING PEEL miks različitih “izbeljivača” kože. Koristi se kao pomoćno sredstvo u terapiji različitih vrsta hiperpigmentacija, najčešće u lečenju melasme i kao vrlo uspešna procedura za ujednačavanje “prošaranog” tena.