Language:
Estetski problemi /Podmlađivanje lica / Korekcija bora

Korekcija bora

Bore su sastavni deo izraza lica i nastaju kao posledica starenja kože i uticaja spoljnih faktora. Sa godinama, vlakna elastina i kolagena gube na elastičnosti, depoi hijaluronske kiseline, kao glavnog molekula koji koži daje vlažnost i jedrinu, bivaju sve istrošeniji, a štetni uticaj spoljašnjih faktora (stres, pušenje, sunčevo zračenje…) je sve izraženiji. Kada spojimo ova tri faktora sa svakodnevnim ponavljanjem odgovarajućih pokreta lica, tzv. mimika, dobijemo više ili manje izražene bore na svakom licu.

Da bismo na pravilan način tretirali bore potrebno je da definišemo o kojoj vrsti bora je reč, pa tek onda da izaberemo proceduru kojom ćemo postići najbolje rezultate. Praksa je pokazala da se optimalni rezultati u tretiranju bora postižu kombinacijom različitih procedura: hemijski pilinzi, growth factor, fotorejuvenacija, dermalni fileri – hijaluronska kiselina, BOTOX.

Idealno vreme za početak tretiranja bora su tridesete godine života, kao preventiva u nastanku novih i sprečavanju produbljivanja već postojećih bora.