Language:
Estetska hirurgija / Estetska hirurgija lica / Lift niti

Happy lift niti Unikatne, biorazgradive niti za lifting lica

HAPPY LIFT je procedura neinvazivnog lifting obrva, donjeg dela lica i vrata koja se radi “bodljikavim” resorptivnim nitima, koje daju trenutne i neposredno vidljive rezultete.

Šta su happy lift niti?

Reč je o unikatno patentiranim, biorazgradivim nitima, jedinstvenim po svojoj strukturi, sa kosim zarezima (nežnim “bodljama” ), postavljenim pod oštrim uglom, koji se prilikom postavljanja u tkivu otvaraju kao riblja kost. Upravo zahvaljujući ovom fenomenu, niti ostaju i povlače kožu u željenom smeru. Jednostavno rečeno, ovi fini zarezi ne dozvoljavaju da koža sklizne nazad.

Fini zarezi (“bodlje”) imaju I drugu ulogu. Plasirane u potkožno tkivo intenzivno podstiču stvaranje fibroblasta čime se formiraju nova kolagena vlakna koja jačaju strukturu kože I održavaju njen tonus.

Kome je namenjen happy lift?

Happy lift je namenjen svima onima kojima je koža opuštena. Svima onima koji žele da reoblikuju lice a ne žele operaciju. Starosna granica ne postoji.

Idealan kandidat je osoba kod koje dolazi do spuštanja lica, gubljenja kontura lica, razvoja masnih jastučića u području donje vilice, spuštenih uglova usana, jako naglašenih nazolabijalnih bora i podočnjaka, naročito onih koji se produbljuju “spuštanjem” lica.

Kako izgleda procedura?

Happy lift je ambulantna procedura i radi se u lokalnoj anesteziji. Postupak traje 30 minuta. Niti se u kožu postavljaju specijalnim tupim kanilama. Postavljaju se u subdermalni sloj kože i potezanjem u pravom pravcu koža se podiže. Jako je važna procena pravca postavljanja niti.

Od čega su napravljene happy lift niti?

Niti su napravljene od polilaktične kiseline koja se decenijama koristi u medicini u razne svrhe od operacije srca do ugradnje proteza. To je nealergena supstanca i razgrađuje se prirodno u koži tokom 12 do 15 meseci. Dejstvo tretmana tada ne prestaje, jer se koža ne vraća u prvobitno stanje zahvaljujući novo nastalom kolagenu.Gde se sve primenjuje happy lift?

 • za podizanje obraza, naročito kada masni jastučići “vise” preko donje vilice
 • za podizanje obrva i spuštenih kapaka
 • za korekciju opuštene kože na vratu

Koji su efekti happy lifta?

Rezultat u smislu podizanja i zatezanja lica, je vidljiv odmah. Svežiji izgled i podmlađena forma su primetni odmah nakon urađenog HAPPY LIFT tretmana.

Pravilnim postavljanjem niti i povlačenjem kože u željenom pravcu lice dobija nežniji, mlađi i zategnutiji izgled.

Zahvaljujući novom kolagenu, snažno indukovanom finim zarezima postavljenim uz nit, pun efekat se vidi nakon 6 nedelja. Rezultat se zadržava i nakon resorbovanja niti, koje se dešava posle 12 do 15 meseci od plasiranja i time efekat ovakvog načina zatezanja lica može trajati do tri godine.

Kakav je rezultat?

Rezultat mehaničkog zatezanja kože vidi se neposredno nakon plasiranja niti. Regeneracija tkiva stvaranjem novog kolagena primetna je nakon dva meseca i poboljšava se narednih četiri do 6 meseci upotpunjujući instant lifting efekat poboljšanjem kvaliteta kože. Kako vreme odmiče lice sve više dobija na svežini , u celini izgleda odmorno uz evidentan lifting efekat.

Bitno je naglasiti da ova procedura ne stvara zavisnost , da se može ponoviti i da tretirana regija kada se niti resorbuju ne može izgledati lošije nego pre tretmana.Da li su ove niti bezbedne?

HAPPY LIFT niti poseduju sertifikat Evropske unije koji garantuje kvalitet, bezbednost i sterilnost.

Registrovane su u 90 zemalja širom sveta.

Koja je razlika između silhouette i happy lift niti?

I jedne i druge niti se koriste za mehanički lifting sa trenutnim efektom zatezanja i podizanja lica.

Spektar indikacija tj. regija koje se tretiraju prilično je sličan, no u praksi su se HAPPY LIFT NITI pokazale kao znatno moćnje.

Potezanje kože ovim nazubljenim nitima je mnogo moćnije i finije. Posebno kada govorimo o većem povlačenju kože, kožni nabor koji odražava višak kože je mnogo manje naglašen nego posle primene silhouette soft niti.

Produkcija novih kolagenih vlakana je znatno intenzivnija jer su dužinom cele niti postavljeni fini zarezi dok su kod Silhouette soft niti, proširenja tj. zvončići prisutni samo na jednom delu niti.

Efekat trajanja HAPPY LIFT niti je znatno duži.

Koja je razlika između happy lift i mezoniti?

Mezoniti su tanje u odnosu na happy lift, debljine su uglavnom oko 0,1 mm. Happy lift niti su debljine oko 0.3 mm i za razliku od mezoniti koje se plasiraju površnije, happy lift niti se postavljaju dublje, u subdermalno tkivo.

Mezoniti izazivaju blagu reakciju tkiva, dok happy lift niti snažno indukuju produkciju kolagena.

Mezoniti popravljaju tonus kože, koja je manje opuštena, jedra i podmlađena.

Happy lift niti snažno, mehanički zatežu kožu uz trenutni rezultat.

Propratni fenomeni nakon procedure:

 • modrice koje prolaze posle nekoliko dana
 • lagani otok
 • flasteri koji ponekad moraju stajati 48 do 72 sata

SAVET: Preporučuje se spavanje na leđima, ne savetuje se masaža lica u narednih 30 dana kao ni veći fizički napor.

Kontraindikacije zaprimenu ovih niti su:

 • trudnoća
 • izrazita spuštenost lica sa nerealnim očekivanjima
 • osobe na antikoagulantnoj terapiji

Silhouette soft

Silhouette soft niti – silhouette lifting , lifting nitima

SILHOUETTE SOFT NITI –su vrlo efikasna, neoperativna metoda za podizanje i zatezanje kože.


Silhouette soft niti su zaista upotpunile dosadašnju paletu procedura kojima se tretira donja trećina lica i vrat.

Problem opuštene kože donjeg dela lica do sada se nije mogao rešiti primenom hijaluronskih filera, a da njihova preterena upotreba u ovoj regiji upravo ne proizvede fenomen “prepunjenosti“.

Ostale estetske procedure uglavnom nisu u potpunosti mogle da reše problem visećih obraza tj. masnih jastučića.

Primenom Silhouette soft niti ,zahvaljujući snažnom lift efektu upravo je moguće rešiti ovaj problem i pritom zadržati prirodan izgled.

Šta je silhouette (siluet) lifting ?

To je nehirurška metoda podizanja i oblikovanja lica primenom Silhouette soft niti. Na samoj niti se nalaze proširenja u obliku zvončića zbog čega tretman ima snažan lifting efekat. Provlačenjem niti kroz kožu upravo ova proširenja na samoj niti nabiraju kožu i time je zatežu. Takođe, tokom razgradnje niti dolazi do snažnog efekta podmlađivanja u smislu da koža postaje svežija, lepše je strukture, izgleda i kvaliteta.

Za šta se koriste silhouette soft niti ?

 • lifting lica : umerena do solidno izražena spuštenost lica
 • oblikovanje lica i naglašavanje kontura
 • podizanje obraza, naročito kada masni jastučići vise preko donje vilice
 • naglašavanje volumena jagodica (samim tim smanjuje se potreba za aplikovanjem hijaluronskih filera u ovoj regiji)
 • podizanje obrva
 • naglašavanje ivice donje vilice
 • smanjivanje bora: nazolabijalne, oko očiju i u uglovima usana
 • za korekciju podočnjaka, posebno onih koji se produbljuju „spuštanjem“ lica
 • za korekciju opuštene kože vrata i podbraka


Kome se savetuje silhouette lifting?

Svima onima koji žele da sačuvaju mladalački , prirodni izgled i formu.

Savetuje se posle 40-te, ali se može primeniti i ranije posebno kod osoba kod kojih se koža opustila kao posledica mršavljenja.

Idealan kandidat za aplikovanje silhouette soft niti je osoba kod koje je došlo do „spuštanja“ lica, gubljenja kontura lica (jasnih ivica), pojave masnih jastučića u području donje vilice, spuštenih uglova usana i naglašenih marionetskih bora, jako izraženih nazolabijalnih bora i podočnjaka.

Kako se izvodi procedura?

SILHOUETTE LIFTING je ambulantna procedura i radi se u lokalnoj anesteziji. Procedura traje 30-ak minuta za lice i nešto kraće za vrat. Jako je važna pravilna procena pravca i smera podizanja kože kao i tehnike plasiranja niti.

Od čega je napravljena silhouette soft nit?

Niti su napravljene od polilaktične kiseline koja se decenijama koristi u medicini u razne svrhe. Od operacije srca do ugradnje proteza.

Nit je providna, tanka, sa zvonastim proširenjima od čijeg broja takođe zavisi jačina lift efekta. Nit se u potpunosti razgrađuje. Nakon razgradnje niti nema pogoršanja izgleda niti ovakve procedure stvaraju zavisnost, naprotiv, lice može samo izgledati bolje nego pre tretmana.Koje su prednosti silhouette liftinga?

Efekat zatezanja i podizanja kože je vidljiv odmah.

Evidentan je snažan lift efekat uz stimulaciju stvaranja novog kolagena. Rezultat se pojačava kako vreme odmiče jer se razgradnjom niti bitno popravlja izgled i kvalitet kože.

Lice izgleda sjajno, sveže, odmorno i zdravo uz lifting efekat.

Silhouette soft niti se mogu kombinovati i sa drugim estetskim procedurama.

Od čega zavisi rezultat silhouette liftinga?

Rezultat zavisi prvenstveno od odabira pravog pacijenta. Moraju postojati realne indikacije za plasiranje niti.Silhouette soft niti zaista daju doba rrezultat kod pacijenata koji imaju umereno do solidno spušteno lice.

Lekar koji postavlja niti mora odrediti smer podizanja kože i pravac aplikovanja niti.

Bitno je i koja se dužina niti koristi kao i koliki je broj proširenja tzv. zvončića na samoj niti. Bitno je znati iskombinovati kraće i duže niti kako bi kao finalni rezultat dobili i lifting i povratak izgubljenog volumena.

Dužina trajanja rezultata?

Rezultat je evidentan i odmah vidljiv prvenstveno u smislu podizanja opuštene kože. Mimika lica se ne menja. Rezultati traju od 18 do 24 meseca, nakon njihove ragradnje u koži ostaje novostvoreni kolagen a koža dobija na kvalitetu u celini.

Koja je razlika između mezoniti i silhouette soft niti?

Moć liftinga silhouette soft niti u smislu zatezanja i podizanja kože se ne može porediti sa mezonitima.

Efekat mezoniti kraće traje i potrebno je postaviti solidno veći broj niti od 50 do 100 ,da bi smo komentarisali uspešnost rezultata.

Kad je reč o Silhouette soft nitima ponekad je dovoljno da se samo jednim parom niti podigne koža za 1 do 1,5 cm.

Koje su kontraindikacije za primenu silhouette soft niti?

 • trudnoća
 • autoimune bolesti
 • alergija na polilaktičnu kiselinu
 • izrazito “palo lice“
 • infekcija i zapaljenski proces regije koja se tretira
 • osobe sa poremećajem zgrušavanja krvi i osobe na terapiji protiv zgrušavanja krvi

Propratni fenomeni i nega nakon tretmana

Postoji mogućnost pojave modrica (koriguju se korektorom) i blagog otoka koji se povlavči za 48 do 72 sata. Jedini trag na licu je mali kožni nabor koji se javlja na mestu potezanja niti koji sponatano nestaje nakon nekoliko dana.

Većina pacijenata se može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Tretiranu regiju treba uobičajeno negovati. Ponekad je potrebno namazati antibiotski krem na ulaznom mestu niti.

Savetuje se spavanje na leđima par dana. Izbegavanje masaže lica i bilo kojih drugih procedura narednih 30 dana.


Galerije PRE i POSLE:

Face lifting
Mini lifting
Lift niti