Language:
Estetske procedure i tehnologije / Novi tretmani / Lumecca

LUMECCA – ZA KOŽU BEZ PEGA, FLEKA I CRVENILA

Lumecca je trenutno NAJMOĆNIJI IPL SISTEM koji kožu čini čistijom, prozračnijom i kvalitetnijom, mnogo brže i efikasnije nego bilo koji drugi IPL tretman. Odmah nakon tretmana pacijentima koža postaje podmlađena i blistavija, uz značajno poboljšanje tena.
Lumecca je najmoćnije intenzivno pulsirajuće svetlo (IPL) koje se koristi za tretiranje pigmentnih i vaskularnih lezija (fleke i kapilari).

Koliko je tretmana potrebno?

Sa 1-3 tretmana moguće je poboljšati stanje kože oštećene suncem (photofacial) i eliminisati:
- staračke pege / fleke
- vaskularne lezije (kapilare)
- rosaceu (crvenilo)

Koje regije se tretiraju?

Lumecca se može koristiti na svim delovima lica i tela. Najčešća područja tretiranja su zone koje su redovno izložene suncu: lice, vrat, dekolte, noge, ruke i šake.

Da li je procedura bolna?

Zahvaljujući posebnom mehanizmu hlađenja procedura je bezbolna.

Kako ću izgledati nakon tretmana?

Lagano crvenilo i osećaj toplote normalna su pojava nakon tretmana i nestaju tokom sat vremena. Posle 24-48 sati fleke postaju nešto intenzivnije, braon boje, a nakon nekoliko dana se prosto sljušte i koža u celini izgleda lepše i svetlije.
Nakon tretiranja vaskularnih lezija može se intenzivirati crvenilo koje traje 1-2 dana. Sami kapilari mogu postati naglašeniji što se povlači nakon par dana ili čak mogu nestati u toku samog tretmana.
Šminku je moguće naneti odmah nakon tretmana, a perioda oporavka - nema.

Za koje vreme ću videti rezultat?

Poboljšanje tena i blistavija koža vide se odmah nakon tretmana. Ten je čistiji, koža kontinuirano izgleda blistavije i podmlađeno. Stvarni vidljivi rezultati, u smislu smanjenja inteziteta crvenila, eliminacije kapilara i fleka postižu nakon 1-2 nedelje.

Kako se pripremiti za tretman?

Mesec dana pre tretmana koža se ne sme izlagati suncu / solarijumu. Ukoliko koristite preparate na bazi retinola potrebno je prekinuti sa njihovom upotrebom 7-14 dana pre tretmana. Nakon procedure obavezno nanositi kremu za zaštitu od sunca (SPF 30-50) narednih šest nedelja.