Language:
Estetski problemi / Masne naslage

Masne naslage

Struk

„Idealan struk“ – svi znamo šta znači, ali kada smo ga poslednji put imale?

Svi se sećamo Skarlet u „Prohujalo sa vihorom“ i njenih napora da ima savršen struk. Skladno građeno telo oduvek je podrazumevalo postojanje struka.

Ali genetika, loše životne navike, nepravilna ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti neminovno dovode do stvaranja masnih jastučića u nivou i iznad karličnih kostiju, često nazivanih „love handles“.

Neretko se javljaju i kod vrlo mladih, čak i mršavih žena. Pored toga što narušavaju skladnost figure vrlo često nas ograničavaju i pri izboru garderobe. Koliko ste samo puta odustali od haljine ili para savršenih farmerki jer su vam se ovi „držači“ prelivali preko ivice garderobe.

S’ obzirom da su posledica nasleđene građe, te da se jako dugo stvaraju vrlo su rezistentni na dijete i vežbanje. Danas se vrlo efikasno i trajno mogu smanjiti obim i masni „jastučići“ te dobiti željena figura uz pomoć savremenih, neagresivnih metoda.

Preporučene procedure:

 • Lipoliza injekciona ukoliko se radi o većoj regiji

 • Hladna lipoliza ukoliko se radi o manjoj površini

 • Ultrazvučna kavitacija – uglavnom se mora kombinovati sa drugim metodama

Stomak

Nemalom broju ljudi, stomak predstavlja bolnu tačku, bilo da se radi o povećanom obimu ili višku kože.

Negativne posledice gojaznosti ili trudnoće kod žena najčešće se ispolje na prednjoj strani trbušnog zida u vidu viška kože i masnog tkiva, koji ne mogu da se prikriju nikakvim modnim detaljima. Kod muškaraca se obično radi samo o višku masnih naslaga. Salo na stomaku, zbog delovanja hormona, je vrlo rezistentno, te ma koliko vežbali, pazili na ishranu, držali različite dijete – uvek ostaje višak, koga se nikako ne možemo osloboditi.

Važno je napomenuti da tretmani koji se koriste za smanjenje masnih naslaga nisu predviđeni za smanjenje telesne težine već za oblikovanje tela.

Nakon trudnoće ili naglog gubitka telesne težine može se stvoriti višak kože koji, pod uticajem gravitacije klizi dole – „viseći trbuh“. Taj višak ne predstavlja samo estetski problem već može sputavati čoveka u normalnom funkcionisanju.

Procesi koji su doveli do opuštanja kože (trudnoća, gojaznost), dovode do promene i u kvalitetu kože – ona postaje suva, beživotna – stomak Vam izgleda kao da imate zalepljenu foliju preko kože. Ovaj problem je obično praćen i pojavom strija, što dodatno pogoršava sliku celog stomaka.

Preporučene procedure:

 • Lipoliza (injekciona i hladna) za smanjenje obima

 • Primena kiseonika u cilju zatezanja kože i eliminacije strija

Noge Bokovi

Masno tkivo je sastavni deo čovekove građe, a svojom količinom i rasporedom bitno utiče na oblik i izgled tela.

Usled hormonskog delovanja u menopauzi, nepravilne i prekomerne ishrane i nedovoljno fizičke aktivnosti, masne naslage se najčešće javljaju lokalno – na bokovima, stomaku, struku. Često se ne mogu ukloniti ni vežbanjem ni dijetom. Jedini način je da se ciljano napadne mesto gde su masnoće nagomilane.

Na bokovima, najčešći problem predstavlja nagomilavanje masnog tkiva u vidu „jahaćih pantalona“.

Ukoliko Vam je dosta iscrpljujućih dijeta posle kojih ste izgledali samo ispijeno, vežbanja… onda idealno rešenje za Vas predstavlja lipoliza. Ona podrazumeva ubrizgavanje lipolitika (phosphatydilcholin) različitih koncentracija, direktno u masno tkivo. Ovim se masne naslage doslovno tope, jer ubrizgani enzimi dovode do potpune razgradnje masnih ćelija, koje se potom iz organizma eliminišu prirodnim putem, postepeno kako ne bi dodatno opterećivale organizam.

Treba napomenuti da ovo nije instant metoda, već postepen proces razgradnje masti, tako da ne možete očekivati rezultate „preko noći“.

S obzirom na kompleksnost ovog problema postoji niz procedura koje se mogu kombinovati kako bi se postigli što bolji rezultati za što kraće vreme (UZ kavitacija, mezoterapija, lipoliza, primena kiseonika).

Butine

Kada za nekoga kažemo da ima „dobre“ noge, obično mislimo na butine. Za njihov izgled najzaslužnija je genetika, ali vremenom, godine i gravitacija čine svoje. Bez obzira na to koliko vežbali, vodili računa o ishrani, na kraju ćete ipak morati da preduzmete konkretnije mere.

Najčešće probleme na butinama predstavljaju: celulit, opuštena koža, potreba za smanjenjem obima i konturiranjem noge, strije.

Kako se ovi problemi retko javljaju pojedinačno tako i njihovo rešavanje zahteva kombinaciju različitih metoda, koje ne isključuju jedna drugu, već naprotiv, njihovom kombinacijom, postižu se idealni rezultati.

Najčešći i sigurno problem o kome se najviše govori i piše jeste celulit. Prva, ali ne i jedina metoda u rešavanju ovog problema jeste mezoterapija. Predstavlja neinvazivnu i komfornu metodu uvođenja preparata direktno u problematičnu zonu. Delujući prvenstveno na jačanje veziva i poboljšanje mikrocirkulacije, vrlo brzo koža postaje zategnuta, glatka, dobija na jedrini, čime se gubi fenomen „pomorandžine kore“.

Kao posledica gubitka elastičnosti kolagenih i elastičnih vlakana, dehidratacije kože i gubitka potkožnog masnog tkiva, uočava se da koža pod uticajem zemljine teže počinje da „visi“. Ovaj problem najčešće se javlja na unutrašnjoj strani butina i iznad kolena, a vrlo uspešno se rešava metodama za zatezanje kože.

Kod određenog broja žena problem predstavljaju i „jake“ noge, koje daju pogrešan utisak prekomerne telesne težine. Ovaj problem se vrlo uspešno rešava metodama za reoblikovanje i konturiranje tela.

Preporučene procedure:

 • Lipoliza za eliminaciju masnih naslaga

 • Mezoterapijski kokteli za tretman celulita i zatezanje kože kao i primena kiseonika sa istim ciljem

 • Primenom kiseonika uspešno se ublažavaju strije

Kolena

Kolena su oduvek smatrana simbolom ženstvenosti. Njihov izgled uglavnom zavisi od genetike, pa su na žalost, uprkos brojnim dijetama i vežbanju, ostajala bolna tačka koju prikrivamo.

Najčešće probleme na kolenima predstavljaju masni jastučići sa unutrašnje strane i iznad kolena, celulit i opuštena koža.

Danas se svi ovi nedostatci uspešno mogu otkloniti, tako da i Vi možete imati kolena o kojima ste oduvek sanjali.

Treba napomenuti, da kolena, zbog izuzetno slabe cirkulacije a samim tim i usporenog metabolizma sporije reaguju na tretmane, pa je za početne rezultate potrebno više vremena nego za oblikovanje drugih regija tela.

Najbrže i najbolje rezultate daju kombinacije više tretmana zajedno.

Preporučene procedure:

 • Lipoliza u cilju eliminacije masnih jastučića

 • Mezoterapijski kokteli za tretman celulita i zatezanje kože kao i primena kiseonika sa istim ciljem

Zadnjica

Za mnoge žene, a naročito muškarce, obla, čvrsta i podignuta zadnjica je jedan od važnijih atributa privlačnosti. Njen izgled uglavnom zavisi od genetike ali i od godina i stila života.

Dugotrajno sedenje, odsustvo fizičke aktivnosti, hormoni, godine, vremenom dovode do nakupljanja celulita i masnog tkiva, zadnjica se deformiše, postaje opuštena i bez forme. Još jedan problem koji se može javiti su urasle dlake što dovodi do pojave inflamovanih akni, nastanka fleka i ožiljaka, a koje nastaju kao posledica stalne iritacije ove regije depilacijom. U pubertetu, posle trudnoće i porođaja mogu se javiti i strije, što dodatno doprinosi opštoj lošoj slici.

Cilj tretmana je preoblikovati zadnjicu, ukloniti masne naslage i celulit, zategnuti kožu, ukloniti neravnine i strije. Vaša zadnjica ponovo može imati željenu formu.

Preporučene procedure:

 • Hemijski piling za poboljšanje kvaliteta kože i eliminaciju “bubuljica”, problem sa kojim se susreće sve veći broj žena usled dugotrajnog sedenja

 • Mezoterapija za tretman celulita

 • Lipoliza za tretiranje regije ispod zadnjice (banana fold) čime se ističe njena kontura i profil

 • Kiseonik za zatezanje kože, posebno kod mršavih osoba