Language:
Estetske procedure i tehnologije / Lice / Mezoterapija lica

Mezoterapija lica

Zašto se odlučiti za mezoterapiju lica?

Radi se o savremenoj medicinskoj metodi podmlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Mezoterapija podrazumeva ubacivanje aktivnih supstanci u adekvatan sloj kože (sloj do kojeg ne dopire ni jedan preparat za negu). Multiinjekcionim sistemom, najfinijim iglicama, aktivne supstance unose se u kožu u cilju njene rejuvenacije, rehidratacije, poboljšanja teksture, redukcije pigmentacija, a koristi se i kao deo terapije suve i “osetljive“ kože.Koji se efekti postižu?

Koji se efekti postižu?

Sastav aktivnih supstanci tj. ”koktela” zavisi isključivo od stanja kože i efekta koji želimo da postignemo.Iz tog razloga u ordinaciji LaDerma ne koristimo gotove, komercijalne koktele već prema individualnim potrebama kreiramo isti. Takođe, primenjujemo i više različitih mezoterapijskih tehnika jer tako izbegavamo uniformnost i rutinski pristup postojećem stanju kože.

Tradicionalna mezoterapija

Bazira se na koktelima u čiji sastav ulaze vitamini, minerali, oligo elementi, vazodilatatori i hijaluronska kiselina. Koža dobija sve potrebne hranljive materije, postaje blistavija, mekša, povećava se stepen hidratacije, podiže tonus.

MEZOTERAPIJA ČISTIM HIJALURONOM

Čista (pure) hijaluronska kiselina namenjena mezoterapijskim procedurama. Od filera se razlikuje po svojoj gustini i strukturi. Vezivanje i prenošenje vode je osnovna funkcija hijaluronske kiseline koja se gubi procesom starenja i izlaganja suncu. Upravo ovakvim načinom ubacivanja hijaluronske kiseline koži se vraća izgubljena vlažnost, jedrina, ispunjenost, sitne bore su manje primetne. Ovim načinom tretiraju se uglavnom vrat, dekolte i šake.

Mesopeel

Predstavlja kombinaciju adaptiranog hemijskog pilinga i mezoterapije. Zbog mogućnosti prilagođavanja hemijskog pilinga postojećem stanju kože mezoterapija postaje dostupna svim tipovima kože.Naravno, prodor aktivnih supstanci mezoterapijskog koktela višestruko se povećava nakon hemijskog pilinga. Koža izgleda blistavije, baršunastije, jedrije…

VitaGlow

Spoj vise vrsta pilinga I mezoterapijskih koktela. Odabir pilinga I mezoterapijskog koktela je individualan I prilagodjen tipu koze I njenim potrebama, kako bi se istakao njen potencijal I maksimalno dobilo na prozracnosti, vitalnosti I hidrataciji koze. Rezultati su vidljivi odmah, bez crvenila, iritacije, modrica.

Trajnost rezultata i broj potrebnih tretmana

Standarni kokteli se aplikuju u seriji od 4 do 6 tretmana, na 2 nedelje.

Kako danas brzo živimo, cilj nam je da unapredjenim tehnikama aplikovanja i individualnom pristupu kroz nezaobilazni dermatološki pregled, mezoterapijske procedure radimo jednom mesečno, 2 do 3 u seriji.

Kako danas brzo živimo, cilj nam je da unapredjenim tehnikama aplikovanja i individualnom pristupu kroz nezaobilazni dermatološki pregled, mezoterapijske procedure radimo jednom mesečno, 2 do 3 u seriji.

Održavanje rezultata isključivo zavisi od želje pacijenta, ali neki standard za ponavljanje procedura je period od 6 meseci do godinu dana.

Bezbednost procedure i propratni efekti

Radi se o vrlo neinvazivnoj ali krajnje delikatnoj proceduri, zato je moraju sprovoditi doktori koji su za to posebno obučeni. Metoda je krajnje komforna i bezbolna i ako se tretiraju i vrlo osetljive regije kao sto su: gornji i donji kapci, usne, nausnice, šake…

Procedura traje 30-ak minuta i zahvaljujuci unapređenoj tehnologiji ubrizgavanja “koktela” nema ogrebotina, modrica… Blago zatezanje, peckanje i neznatno crvenilo normalna su propratna pojava kod osetljive kože. Momentalno nakon tretmana možete se vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Da li se mezoterapija može kombinovati sa drugim anti age procedurama?

Mezoterapija ne zaustavlja proces starenja kože, ali ga bitno usporava. Sama po sebi nije dovoljna pa se često kombinuje sa ostalim anti age procedurama poput hemijskih pilinga, podmlađivanja faktorom rasta, botoxom…

Zapravo, pravo je umeće prepoznati potrebe kože i u odnosu na to napraviti dobar odabir procedura i njihovim kombinovanjem zadovoljiti te potrebe.