Language:
Estetske procedure i tehnologije / Lice / Voluma – novi pristup podmlađivanju lica

Voluma – novi pristup podmlađivanju lica

Da li će popunjavanje bora od nosa ka usnama hijaluronskom kiselinom biti dovoljno da izgledam mlađe i svežije?

U većini slučajeva dobili biste odgovor DA, ali u ordinaciji za estetsku dermatologiju LaDerma imaju celovitiji pristup.

„Palo” lice

Popunjavanje nazolabijalnih bora može da bude ključ mlađeg i svežijeg izgleda, ali pun efekat podrazumeva mnogo više od toga. Da bi vaše lice zaista izgledalo mlađe, a pri tom prirodno i srazmerno, potrebno je sagledati ga u celini.

Naglašene nazolabijalne bore javljaju se usled nekoliko različitih faktora. Jedan od osnovnih je gubitak potkožne masti u regiji obraza, koji se prirodno javlja tokom godina, što pacijenti najčešće vide kao „da su ostarili preko noći”. Uz naglašene nazolabijalne bore i podočnjaci postaju naglašeniji, spuštaju se uglovi usana, masni jastučići prelaze ivicu donje vilice i lice u celini izgleda „kao da je palo”. Popunjavanje bora hijaluronom rešilo bi, dakle, samo deo problema, to jest posledicu. A lice bi i dalje ostalo opušteno.

Rešenje postoji!

Čak ni hirurški face lift, koji je nekada bio jedina solucija za rešenje pomenutog problema, ne vraća licu volumen, već samo zateže kožu.. Danas, zahvaljujući jedinstvenoj tehnici i postojanju izuzetno gustog hijaluronskog gela kojim se nadoknađuje izgubljena potkožna mast, face lifting je moguće izbeći. Reč je o Voluma podmlađivanju – inovativnoj proceduri i novom pristupu u remodeliranju lica. Kako suština podmlađivanja nije u zatezanju kože, već u vraćanju jedrine tj. volumena, aplikacija ove vrste filera celovito pristupa problemu i rešava uzroke, a ne samo posledice.

Imperativ pristupa ordinacije LaDerma jeste istaći izvornu lepotu pacijenta i zadržati prirodan oblik lica, a izgledati svežije, odmornije pa samim tim i mlađe. Da bi ovaj način rada dao rezultate, neophodno je odlično poznavanje anatomskih struktura, simetrije lica, specifičnih tehnika ubrizgavanja i svakako kretivnost i umerenost tima – estetskog hirurga i dermatologa.

Sofisticirano i blago

Minimalna količina preparata ubrizgana na „pravo” mesto garantuje savršeno sofisticiran izgled. Važno je da negu svog lica prepustite lekaru specijalisti koji u pomenutom načinu remodeliranja lica zaista ima iskustva. Tada se ne može desiti da izgledate predimenzionirano.

Zahvaljujući savremenoj tehnologiji (3D Matrix cross linking) najnovije generacije filera, kao i adekvatnoj aplikaciji, sigurnost i bezbednost pacijenta nisu dovedeni u pitanje. Odsustvo zrnastih struktura u samom gelu doprinosi glatkoći, te se gel doslovno stapa sa kožom. Ne postoji mogućnost da gel menja mesto (šeta), a specifična tehnika ubrizgavanja iz samo jedne tačke garantuje maksimalnu komfornost uz minimalnu mogućnost nastanka modrica i otoka.

Važno je istaći da se ovako delikatna procedura može izvesti u ambulantnim uslovima, da traje od 15 do 30 minuta, te da se pacijent istog trenutka može vratiti svakodnevnim aktivnostima.