Language:
Estetski problemi /Podmlađivanje lica / Palo lice

Palo lice

Uzimajući u obzir da između 40-e i 50-e godine izgubimo do 20% volumena u licu i oko 50 ml kolagena, onda je poptpuno jasno da popunjavanje bora u kontekstu podmlađivanja nije dovoljno.

Starenjem, tj. gubitkom potkožne masti, dolazi do niza promena na licu. Uz naglašene nazolabijalne bore i podočnjaci postaju naglašeniji, spuštaju se uglovi usana, masni jastučići prelaze ivicu donje vilice i lice, u celini, izgleda „kao da je palo“.

Da bi Vaše lice zaista izgledalo mlađe, a pri tom prirodno i srazmerno, potrebno ga je sagledati u celini i odrediti ključna mesta koja će se popuniti hijaluronskom kiselinom. Obično pacijenti dođu sa zahtevom da im se popune bore koje idu od nosa ka usnama, jer to vide kao prvi znak starenja, ali ključ mlađeg i svežijeg izgleda nije u njihovom popunjavanju. Ubrizgavanjem hijalurona u gornju trećinu lica mogu se bitno smanjiti pomenute bore kao i podočnjaci (smanjuje se razmak između donjeg kapka i obraza a samim tim i postojeće udubljenje) što garantuje mnogo prirodniji izgled.

Ukoliko svoje lice poverite iskusnom i kreativnom doktoru, specijalisti koji mora imati osećaj za meru i lepo, možete biti sigurni da ćete ubrizgavanjem minimalne količine preparata na „pravo“ mesto izgledati savršeno sofisticirano, nikako ne predimenzionirano što je glavna bojazan pacijenata koji razmisljaju o podmlađivanju hijaluronom.

Najnovije generacije filera (3D Matrix cross linking) garantuju dugutrajnost rezultata (do dve godine) kao i bezbednost pacijenta. Gel velike gustine se, doslovno, stapa sa kožom.

Upotrebom tupe igle (kanile) uz specificnu tehniku ubrizgavanja, iz samo jedne tačke u uglu usana, obezbeđuje se maksimalna komfornost uz minimalnu mogućnost nastanka modrica i otoka.

Procedura traje od 15 do 30 minuta i pacijent može nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.