Language:
Estetski problemi / Podmlađivanje dekoltea

Podmlađivanje dekoltea

Dekolte se, ne bez prava, smatra jednim od najvažnijih simbola ženstvenosti.

Koža dekoltea je jedna od prvih regija koje pokazuju znake starenja. Većina žena poklanja pažnju koži lica ne baveći se dekolteom, što za posledicu ima nesklad između ove dve regije.

Usled permanentne izloženosti suncu i štetnom UV zračenju na dekolteu vremenom počinju da se javljaju pigmentacije koje mogu biti razlivene ili u vidu staračkih pega, dilatirani kapilari i krvni sudovi, što sveukupno koži daje „prljav“ izgled. Takođe se javljaju i bore. Koža postaje suva, gruba, lošeg kvaliteta i beživotna.

Danas se na sreću, ove promene mogu uspešno tretirati, a što je još važnije prevenirati kombinacijom različitih metoda. Sa tretmanima treba početi što ranije kako bi se sprečilo propadanje boje i teksture kože. Vrlo je bitno napomenuti i značaj adekvatne zaštite od UV zračenja, jer je koža na dekolteu najizloženija, pa je samim tim i najpodložnija njegovom štetnom delovanju.

Cilj je koži vratiti tonus, jedrinu, ublažiti fine linije i bore, ujednačiti boju, vratiti joj nekadašnji sjaj i blistavost.

Preporučene procedure:

  • Primena kiseonika u cilju zatezanja kože i ublažavanja sitnih bora, naročito onih koje su vidljive nakon spavanja

  • Faktori rasta za ujednačavanje boje i poboljšanje tonusa kože

  • Hemijski piling za vitalnost kože i eliminaciju postojećih pigmentacija

  • IPL tretman u cilju eliminacije proširenih kapilara i smanjenja inteziteta razlivenog crvenila i pigmentacija

  • VitaGlow – specijalna formulacija za hidrataciju ove regije.