Language:
Estetske procedure i tehnologije / Lice / Podmlađivanje kiseonikom

Podmlađivanje kiseonikom

Terapijom frakcionisanim kiseonikom se postiže potpuna intradermalna regeneracija. Ona čini da kolagen postane kompaktniji, što dovodi do zatezanja kože u celini, pojačava mikrocirkulaciju i obnavlja kapilarnu mrežu.

Medicinski kiseonik koji se koristi u dermatološke svrhe je frakcionisan kompleksnim procesom unutar specijalne aparature. Metod podrazumeva ubrizgavanje frakcije pod kožu veoma finim iglicama. Ubrizgan kiseonik vezuje se za crvena krvna zrnca, čime se postiže pojačana cirkulacija a koža se dodatno hrani. Pored toga, remodelira se postojeći kolagen koji postaje kompaktniji a koža neposredno nakon procedure zategnutija, jedrija i blistavija. U celini, rezultat procedure je vraćanje koži njenog prirodnog potencijala čime se postiže neophodna svežina.

Prednost tretiranja kiseonikom, pored toga što je kiseonik prirodan element koji izaziva prirodne procese, je i u tome što se na ovaj način mogu tretirati i najsitnije i najfinije bore na najosetljivijim delovima lica-neposredno ispod očiju ( fina mrežica na donjim kapcima ) i sitne bore iznad usana ( pušačke bore ), kao i fine bore na vratu i dekolteu. Kiseonikom smeju da se tretiraju bukvalno sve regije lica, čak i one koje do sada nisu smele da se tretiraju postojećim antiage procedurama.

Procedura je apsolutno bez rizika od nastanka modrica. Jedini propratni fenomen su sitne crvene tačkice na tretiranoj regiji koje nestaju za nekoliko sati.

Optimalan ritam procedura je 2-4 nedelje, a broj intervencija je individualan i zavisi od tipa i kvaliteta kože svakog pacijenta, kao i od vrste i intenziteta bora.