Language:
Estetski problemi / Problematična koža

Problematična koža

Sa prvim ozbiljnijim problemima na koži lica i tela susrećemo se u pubertetskom periodu. U ovom uzrastu, prvenstveno zbog nepovoljnog hormonskog balansa, počinju da se javljaju prve bubuljice, osipi, crvenilo kože, koža se intenzivnije masti… Najčešće, sve ove promene pokušavamo da prikrijemo nanošenjem pudera koji samo pogoršavaju situaciju i uvode nas u začarani krug. Teški i nekvalitetni puderi zapušavaju kožu, zatvaraju pore i od 3 na licu nam se naprave 33 bubuljice.

Prvi korak u tretiranju problematične kože jeste odlazak kod dermatologa koji će da utvrdi o kom tipu kože je reč i na koji način treba pravilno negovati takvu kožu. Hemijski pilinzi u kombinaciji sa adekvatnom negom, kontrolisanom od strane doktora, su idealan put u rešavanju problema mašćenja kože, isijavanja „T“ zone, mitisera, akni… Suština hemijskog pilinga je da očisti kožu od površnog sloja izumrlih ćelija, da smanji produkciju loja u lojnim žlezdama (seboregulacija) i da stimuliše kožu na produkciju novih ćelija.

Kako koža bude bolje izgledala, tako će i Vaša potreba za nanošenjem pudera bivati sve manja jer neće imati šta da se prikriva.

Vrlo često je problematična koža uzrok emotivne i socijalne nesigurnosti i zato ne gubite vreme odlazeći na maratonske kozmetičke tretmane, već se obratite dermatologu.