Language:
Estetski problemi / Problematična koža /Proširene pore

Proširene pore

Proširene pore su estetski problem koji pogađa i žene i muškarce. U osnovi ovog problema leže izvodni kanali lojih žlezda koji se nalaze na površini kože, u najvećem broju u tzv. “T” zoni koju čine brada, nos i čelo. Lojne žlezde su sa površinom kože povezane svojim izvodnim kanalima. Otvor lojne žlezde je pora kroz koju se na površinu izbacuje loj čija je osnovna uloga u “vlaženju” kože. Što je veća lojna žlezda u koži, to je veća i pora na površini. Problem proširenih pora se, uglavnom, sreće kod mlađih osoba.

Proširene pore povećavaju rizik od nastanka problematične kože jer se u njima nakuplja nečistoća koju je teže očistiti nego onu na površini kože. Potrebno je više puta u toku dana očistiti lice, a koža opet nije potpuno očišćena. Klasičnim kozmetičkim tretmanima ne mogu dubinski da se očiste pore, a na koži ostaju rane i kraste koje traju i po nekoliko dana.

Preporučene procedure:

Dermatološki hemijski piling (LaDerma peel, Brazilski piling) obezbediće da se konstatno punjenje pora (stvaranje mitisera) svede na minimum. Posebnom tehnikom, primenom faktora rasta obim pora se znatno redukuje.