Language:
Estetski problemi / Suva koža

Suva koža

Suva koža je zapravo žedna koža. Ovakav tip kože može biti genetski determinisan ili stečen. Hrapava koža, perutanje, svrab, sklonost ka alergijama, ekcemi, sve su to problemi sa kojima se susreću osobe sa suvom kožom.

Tokom života ćelije kože koje su zadužene za proizvodnju elastina i kolagena (belančevina koje koži daju čvrstinu i elastičnost) usporavaju svoju aktivnost. Već u srednjem životnom dobu ubrzava se i resorpcija hijaluronske kiseline, supstance koja vezuje vodu za tkivo. Rezultat: koža dehidrira, opušta se i bore na licu su više primetne i produbljuju se. Zato osobe sa suvom kožom imaju izboranije lice od osoba sa masnom kožom tj. suva koža brže stari.

Prvi korak u uspešnom tretiranju suve kože jeste poseta dermatologu koji će da napravi idealan ritam u kombinovanju procedura, što će uz adekvatnu negu, ne samo rešiti problem Vaše suve kože, već će i usporiti proces starenja.

Preporučene procedure:

Sofisticirani hemijski dermatološki piling kojim se koža oslobađa površnog sloja te postaje propusnija za sve što na nju aplikujemo

Hidratacija specijalnim koktelima na bazi multivitamina i hijaluronske kiseline od čije gustine zavisi i dužina trajanja rezultata.