Language:
Estetske procedure i tehnologije / Lice / Uže lice

Uže lice

Filerima se danas, osim neutralisanja bora, može uraditi ono što se do skora činilo nemoguće – korigovati nepravilan nos, pojačati jagodice, popuniti brada i usne, ispraviti narušena linija donje vilice, dodati tonus i volumen celom licu. Ove intervencije su sastavni deo naše ponude u Ordinaciji LaDerma. Radimo ih svakodnevno, a rezultati koje postižemo uvek prijatno iznenade pacijente koji su često došli sa ubeđenjem da neke od problema na licu mogu rešiti samo hirurški. A na operaciju im se nije išlo.

Neki od tih rezultata, da budem iskren, iznenade i nas doktore, jer često daju kvalitet koji je i viši od onog koji smo očekivali.

Kvalitetni i dobro izabrani fileri u rukama iskusnog doktora estetske medicne mogu učiniti da se postigne i ono što pacijentima u prvi mah izgleda nemoguće. To je bio i slučaj naše pacijentkinje koja nam je posle jednog rutinskog tretmana podmlađivanja, saopštila da je jako nezadovoljna širokim ovalom svog lica i pitala me, kao estetskog hirurga, kojom bi operacijom mogla suziti svoje lice. Rekla je i to da se operacije „užasava“, ali ako je ona rešenje za njen problem, spremna je i na to.

Tada sam pažljivije prostudirao njeno lice i primetio da problem nije u širini njenog lica, već u tome što je ono vizuelno izgledalo preširoko, zbog određenih nepravilnosti na licu koje su isticale njegovu širinu, dok su pojedini detalji koji licu daju vizuelno izduženiji izgled bili nedovoljno upadljivi ili su se potpuno izgubili. I tu se nametnulo rešenje - ako je problem u vizuelnom efektu, zašto ga ne rešiti tako da lice „vizuelno izdužimo“ time što ćemo naglasiti ono što treba da se naglasi i „ispeglati“ ono što lice daje utisak širine. Znao sam da rešenje za to mogu biti fileri i to sam predložio pacijentkinji. Na samo pominjanje da bi to rešenje dalo rezultat zbog kojeg joj operacija ne bi bila potrebna pristala je bez dvoumljenja.

Dr Saša Mišeljić
specijalista estetske hirurgije

uže lice