Language:
Estetske procedure i tehnologije / Lice / Nehirurški face lift („V“ lift)

Nehirurški face lift („V“ lift)

Postoje različiti faktori koji utiču na starenje kože. Kao posledica toga nastaju brojne promene u teksturi kože (bore, fleke…), a kao posledica gubitka elastičnosti kolagenih i elastičnih vlakana, smanjenom procentu hijaluronske kiseline i gubitka potkožne masti uočava se da koža pod uticajem zemljine teže počinje da “visi”.

Upravo da bismo sprečili ovaj fenomen potrebno je da na vreme krenemo sa neinvazivnim procedurama kako na kraju hirurški face lift ne bi bio neizbežan.

Zašto V-lift?

Ako od vrha brade ka spoljašnjim uglovima oka povučemo dve linije dobićemo oblik latiničnog slova V. Upravo to je oblik lica mlade osobe. Procesom starenja i delovanjem gravitacije na kožu lica dolazi do inverzije ove forme i lice poprima izgled izvrnutog trougla (kraci su postavljeni na dole). Upravo ova situacija ilustruje zašto koristimo termin V-LIFT, za procedure koje podrazumevaju nehirurški face lift.

Klasičan hirurški face lifting zateže kožu, ali definitivno ne utiče na vraćanje gubitka volumena što je neophodno da bi lice bilo mlado i jedro.

Kombinacijom tretmana koristeći botox, dermalne filere, hemijski piling i “growth factor” delujemo na kompletno lice utičući na poboljšanje kvaliteta teksture kože i njenog tonusa.

Kombinacijom ovih procedura možemo izbrisati bore ili ih ublažiti, podići obrve, oblikovati jagodice, podići uglove usana, podići neelastičnu kožu u predelu donje vilice, dobiti ujednačen ten, blistavu i zdravu kožu.